Forfatterstatus 2017 – og hvilke bøger jeg har på vej i 2018

Camilla Wandahl 2017

Camilla Wandahls Forfatterstatus 2017. Foto: Mariangela Raponi

Siden 2010 har jeg hvert år skrevet en forfatterstatus, og i år er ingen undtagelse. Jeg holder selv rigtig meget af at se tilbage på året, der gik. Pludselig kan jeg se, at mellem leverpostejsmadder, små børn og uvorne hunde, så kommer der altså alligevel nogle ord på papiret. Og ud i boghandlerne! Og det er skønt.

Hvis du er nysgerrig, kan du se min forfatterstatus for 2016 i dette indlæg, hvor der også er link til alle de foregående forfatterstatusser.

Lidt om det forgangne år

2017 har båret rigtig meget præg af, at jeg i 2015-16 forfulgte min drøm om at skrive en bog sammen med en anden. Men eftersom jeg har det med at overdrive ting (!), valgte jeg at skrive ikke mindre end fem bøger sammen med andre forfattere (og en illustrator).

Det var rigtig sjovt og nemt i skriveprocesserne (vildt fedt at sende tekst frem og tilbage og se sin historie vokse uden at røre en finger!), men i redigeringsprocessen blev det lige så hårdt som at redigere en bog selv. Måske endda hårdere, fordi man nu var to om at blive enige.

De tre af mine fællesprojekter udkom i år, den fjerde kommer i 2018 og den femte kommer forhåbentligt engang i løbet af 2019.

Derudover bar 2017 præg af, at jeg virkelig fik sat skub i ugebladsfiktionen. Pludselig havde jeg rigtig mange idéer til især romantiske noveller (men også lidt om dyr), og de er udkommet i løbet af året i både Ude og Hjemme, Familie Journal, Hjemmet og Hendes Verden.

Det skal ingen hemmelighed være, at jeg elsker ugebladsgenren, som jeg også har skrevet en guide til selv at komme i gang med at skrive i her.

Bøger udgivet i 2017

Jeg fik udgivet fem bøger i 2017. Det synes jeg er et ret flot antal taget i betragtning af, at jeg har haft meget run på familielivet med nyfødt baby, lille barn, barsel (hvor jeg ikke skrev bøger), huskøb, flytning og hund.

De bøger, jeg fik udgivet i 2017 var: 

Alt om at være pige 2 og 3 – Min humoristiske serie om alt det pinlige, der foregår på pigeværelset, der i øvrigt også blev nomineret til Orlaprisen 2017, og som jeg virkelig elsker at skrive på. Hvis det stod til mig, kom der også en 4. bog i serien, men forlaget vil gerne lige se tiden an.

Tvillingefuglene – En historisk roman for børn fra 11-14 år, som jeg har skrevet sammen med min mor, Kirsten Wandahl. Det var en rigtig sjov proces – både at skrive en bog med sin mor og at skrive en historisk roman!

Forræderiske Hjerter – En ungdomsroman om den svære balance mellem venskab og kærlighed. Og med et lidt alvorligt twist med en mor, der ikke helt kan finde ud af at være mor. Jeg skrev bogen sammen med Sandra Schwartz, og det var virkelig sjovt.

Troldegrene – Min allerførste billedbog, som jeg fandt på sammen med Anna Margrethe Kjærgaard. Vi sendte tekst og tegninger frem og tilbage – det voksede og endte som Troldegrene. En poetisk og fin bog, og forhåbentligt ikke min sidste billedbog sammen med Anna Margrethe.

Derudover er min efterskoleroman Ask Konge Taber blevet genoptrykt, fordi den var udsolgt fra forlaget. Jeg er glad for, at den stadig kan bruges, og har en fornemmelse af, at det er skolerne, der indkøber den.

Noveller og miniromaner udgivet i 2017

Jeg har skrevet to miniromaner til Familie Journal. I foråret den paranormale romance Kirsebærblomster om en pige, der forelsker sig i et spøgelse. Den var seriøst sjov at skrive, ikke mindst fordi den var lidt anderledes, end hvad der ellers plejer at komme i ugebladene, synes jeg. Jeg kunne få lov at give romantikken og det paranormale hele armen, hvilket jeg havde savnet siden Havets Tåre.

Op til jul havde jeg miniromanen Lauras Verden i Familie Journal. Det var en lidt mere alvorlig, realistisk sag om en mor, hvis datter har et meget perfektionistisk forhold til sin guitar. Og til mad … Men det er også en rørende og lidt romantisk historie, som jeg håber rammer målruppen (det er jo altid lidt svært at vide, fordi ens tekster i ugebladene ikke bliver anmeldt og jeg aldrig rigtigt møder mine læsere!).

Ud over de to miniromaner, har jeg som nævnt haft et større antal (primært romantiske) noveller bragt i de forskellige danske ugeblade – og et par stykker af mine ældre noveller er faktisk også blevet oversat til norsk i år.

Jeg skriver under eget navn, så hvis du en dag sidder hos tandlægen og læser magasiner, kan det være, at du er heldig at støde på en af mine noveller:-)

Blogging

Som du nok har opdaget, har jeg flyttet  min forfatterblog til dette domæne. Jeg har stadig min gamle forfatterblog, men der kommer (nok) ikke mere content på den. Hvorfor jeg har valgt at flytte bloggen, kan du læse her.

Denne nye blog kommer primært til at bestå af guides til at skrive som fx denne om plot samt gode råd til at holde forfatterforedrag – og måske også andre forfatteremner. Men altså ikke reklamer for mine bøger, foredrag, skrivekurser etc. Og heller ikke så meget fra forfatterhverdagen – det kan du læse om på min Facebookside eller Instagram.

Og så har jeg jo oprettet en helt ny blog i 2017!

Fabelmor.dk er en blog til kreative og selvstændige kvinder, der drømmer om at følge deres passion. Jeg er meget glad for  bloggen, og den har affødt flere fagbogsidéer. Men nu må vi se … Foreløbigt blogger jeg derudad – når tiden tillader det. Mine bøger (og så sandelig da også min familie) kommer stadig i første række!

2018 …

Jeg har mange drømme og planer for 2018. Men helt konkret kan jeg fortælle, at jeg sandsynligvis udkommer med tre nye bøger i 2018:

 • Sprækker i virkeligheden – 8 uhyggelige historier fra fantasiens mørke kroge (skrevet sammen med Caroline Ørsum) (udkommer på Forlaget Facet omkring juni)
 • Veninder for altid 8. Melika (udkommer på Høst & Søn omkring juni)
 • Før og efter Selma (ungdomsroman) (udkommer som en del af Høst & Søns Zoom-serie omkring august)

Bøgerne er stadig ikke helt færdige, men jeg er NÆSTEN sikker på, at de når at udkomme i 2018. Det håber jeg i hvert fald meget på!

Og så er der vist ikke meget andet at sige end god læse- og skrivelyst!

Mange hilsner Camilla

This Post Has 2 Comments
 1. Hej Camilla,
  Tak for en god blog her med mange gode poster! Jeg ville høre dig om een ting i relation til din post om planer for 18: Hvor lang tid tager det ca fra et forlag har accepteret et manuskrift til det kommer på gaden? Jeg ved godt at det er svært at sige, men et sjus ville være velkomment. Jeg skriver på en historisk rejsebog til en destination som helst skal besøges forår/sommer, så jeg tror udgivelsestidspunktet kan være afgørende for om nogen kan/vil ‘bruge’ bogen…

  Tak og held og lykke med det hele!
  Mvh Kathrine

  1. Hej Kathrine. Tak for din kommentar! Jeg er glad for, at du kan bruge min blog.
   Det er meget forskelligt, hvor lang tid det tager for en bog at blive udgivet. Det kommer jo an på, hvor hurtigt/nemt man kan finde et forlag, om man evt. selvudgiver – og om bogen skal redigeres. Og så er der jo forside, opsætning osv. osv. der også tager tid.
   Når du sender bogen til forlag, kan du skrive i følgebrevet, at du forestiller dig, at den skal udgives om foråret (eller måske i januar, så den kan nå at blive anmeldt inden foråret “starter”? Man udgiver som regel ikke bøger i højsommeren, der er folk jo på ferie). Men du behøver ikke indsende den på et bestemt tidspunkt, for forlagene planlægger laaangt ud i fremtiden.
   Det er nok ikke super realistisk at din bog når at udkomme til sommeren 2018, men måske 2019? Eller 2020? Og ellers er der jo altid muligheden for at udgive selv. Men det ved jeg ikke så meget om. Men der kan du i hvert fald selv bestemme udgivelsestidspunkt!
   Mange hilsner Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.