Forfatterbesøg

Et dialogisk og levende forfatterbesøg, der giver børn og unge større læseglæde!

Camilla fortæller om venskab, monstre, angst og kærlighed med udgangspunkt i sit forfatterskab, der tæller både sørøver-eventyr, tøsebøger, gys og alvorlige realistiske ungdomsromaner. Her er foredrag fra 3.-10. klasse!

Foredragene er levende, dialogiske og underholdende. Her er ingen tøre monologer! Både drenge og piger går herfra med stor læselyst.
Foredragene kan med fordel bookes som indslag i en tema-uge om litteratur eller skrivning.

Vaskeægte sørøvere eller ren tøsehygge?

Foredraget tilpasses målgruppen, så hvis der er seje drenge og piger fra mellemtrinnet, krydres beretningen med eventyret om den første Wandahl, der gik i land i Jylland – og var en vaskeægte sørøver ligesom i bøgerne Søstre på De Syv Have. Fede fortællinger om seje monstre og magi.

For udskolingen er der fokus på angst, rodløshed, kærlighed og kontroltab, når Camilla fortæller og læser højt fra sine ungdomsromaner, som også er meget velegnede som fælleslæsning i klassen.

Til de rene pigeforedrag kan Veninder for altid og tøsehygge mixes med havfrueromancen fra Havets Tåre, så der både er noget for dem, der kan lide hverdagsfortællinger og dem, der er mere til fantasy.

Inspiration og spørgelyst

Mange af børnene blev så inspirerede af hendes fortælling om at være forfatter, at de næsten ikke kunne vente med selv at komme i gang med at skrive, udtaler Line Mørck og Helle Friis Mikkelsen fra Egebjergskolen, som Camilla gæstede i 2014.

Her havde skolens 4. klasser læst Søstre på De Syv Have 1 inden besøget, så da Camilla kom, havde de MASSER af spørgsmål. Resten af ugen skulle de så selv bruge på at skrive historier.

Fordi Camilla allerhelst vil fortælle det, som tilhørerne gerne vil høre om, er der også GOD tid til spørgsmål. Og der er altid mulighed for at vinde en bog og få autografer.
Book

foredrag

foredrag-2

Forfatterbesøg på mellemtrinnet (3.-6. klasse)

Børnene på mellemtrinnet bliver med det samme fanget af fortællingen om den første Wandahl (der var sørøver!), som gik i land i Sønderjylland og gav Camilla inspiration til at skrive en sørøver-serie. Og både drenge og piger blusser og griner, når det handler om pinlige løjer fra Alt om at være pige – fx når to hunde pludselig parer sig – i 14,5 minutter! Et forfatterbesøg, der giver læselyst! Til sidst er der tid til både spørgsmål, autografer og at vinde en bog. Det er muligt at kombinere foredraget med et skrivekursus.

Forfatterbesøg i udskolingen (7.-10. klasse)

I udskolingen fortæller Camilla ligefremt om sit forfatterskab fx med udgangspunkt i romanerne Hjerte i vente, Før og efter Selma, Forræderiske Hjerter og Venus Fluefanger. Forfatterens noveller kan også inddrages i foredraget som del af et litteraturforløb. Der er også tid til en snak om skriveprocessen samt elevernes spørgsmål. Foredraget kan kombineres med et skrivekursus.

Forfatterbesøg på gymnasiet

Med udgangspunkt i Som en tikken under huden og Venus Fluefanger taler Camilla om skriveproces, symbolik, sprogbrug og karakterdesign. Forfatterens noveller og digtet Da jeg er styrke, som kanter sig uden om ebbe kan også inddrages. Foredraget kan kombineres med et skriveværksted.

Forfatterbesøg på skrivehold/for forfatterspirer (7-100 år)

Som forfatter til mere end 40 bøger og flere håndfulde noveller, har Camilla erfaring med at skrive til de fleste aldersgrupper. Til et forfatterbesøg på et skrivehold deler Camilla skrivetips og indsiderviden fra forfatterverdenen med forfatterspirerne. Et sådant forfatterbesøg kan evt. kombineres med et skriveværksted.

Priser

Et foredrag koster 6000 kr. Husk, at du får 1000 kr. i genbookingrabat, hvis du booker et nyt foredrag indenfor et år efter det afholdte foredrag.

Ved flere foredrag samme dag: 5000 kr. pr. foredrag

Skrivekurser aftales særskilt – send en mail til mig.

Ovenstående indbefatter:

  • Foredrag/oplæsning af ca. 60 minutters varighed
  • Mulighed for autografer efter foredraget
  • En konkurrence med bog-præmie i forbindelse med foredraget
  • Bemærk at alle foredrag er plus transport og evt. overnatning.

Transport indbefatter taxi fra min bopæl til Høje Taastrup st., togbillet samt taxa eller afhentning på nærmeste station – og tilbage igen.

Hvis jeg ikke kan nå til/fra foredraget samme dag – overnatning på hotel (min. 3 stjerner).

Jeg arrangerer gerne dobbelt-foredrag sammen med forfatterne Nicole Boyle Rødtnes, Line Kyed Knudsen, Caroline Ørsum, Marie Oscilowski, Ida Marie Rendtorff og Sandra Schwarz.
Book


Foto: Agnete Schlichtkrull