cw-biografi
Foto: Agnete Schlichtkrull

Camilla Wandahl

Jeg hedder Camilla Wandahl (f. 1986) og er forfatter, foredragsholder og blogger. Oprindeligt er jeg uddannet folkeskolelærer, men jeg har levet fuldtid af at skrive siden 2011.

I 2009 debuterede jeg med ungdomsromanen Hjerte i vente efter at have kæmpet for at blive forfatter siden jeg var barn. Jeg har nemlig altid elsket at skrive og drømt om at blive forfatter.

Siden min debut har jeg skrevet mere end 30 bøger for børn og unge, herunder pigeserien Veninder for altid, den humoristiske pigeserie Alt om at være pige, den letlæste eventyr-serie Søstre på De Syv Have og havfrue-romancen Havets Tåre.

Foruden mine serier, har jeg også skrevet en række realistiske ungdomsromaner: Som en tikken under huden og Ask Konge Taber, der blev brugt ved Folkeskolens afgangsprøve i skriftlig dansk i hhv. 2014 og 2015 og den romantiske roman Et stykke af månen om 16årige Dina, der har albinisme samt romanen Forræderiske Hjerter, som jeg har skrevet sammen med Sandra Schwartz.

Jeg har også skrevet en række selvstændige bøger for børn, herunder dagbogsromanen Til min bedste veninde i verden, den historiske roman Tvillingefuglene, som jeg har skrevet sammen med min mor Kirsten Wandahl – og den poetiske billedbog Troldegrene, som jeg har skrevet i samarbejde med illustrator Anna Margrethe Kjærgaard.

Derudover har jeg skrevet en del noveller – blandt andet novellesamlingen Sprækker i virkeligheden (gysernoveller for unge, skrevet sammen med Caroline Ørsum). En fuldstændig liste over mine noveller i antologier kan findes her og så har jeg fortalt lidt om mine ugebladsnoveller i dette blogindlæg med tips til selv at skrive ugebladsfiktion.

Sideløbende med mit forfatterskab holder jeg foredrag om mine bøger på skoler og biblioteker rundt omkring i hele landet. Det betyder enormt meget for mig at møde mine læsere og inspirere de unge til selv at læse og skrive.

Derudover er jeg meget glad for at blogge – jeg blogger både for forfattere og forfatterspirer her på siden og for kvinder, der gerne vil udleve deres passion uden at gå på kompromis med familielivet på Fabelmor.dk – du kan fx læse mit indlæg med tips til at finde din passion, og hvordan jeg kom til at leve af min passion for at skrive her.

Men først og fremmest holder jeg af at skrive – om det så er bøger, noveller eller blogs. Og her på siden kan du følge mit forfatterskab, læse om mine bøger og mine foredrag for børn og unge – og måske selv få inspiration til at komme i gang med at skrive.

Hvis du har nogen spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.