cw-biografi
Foto: Agnete Schlichtkrull

Biografi

Camilla Wandahl (f. 1986) er uddannet folkeskolelærer og debuterede i 2009 med den anmelderroste ungdomsroman Hjerte i vente.

Hun har siden skrevet mere end 25 bøger for børn og unge, herunder den populære pige-serie Veninder for altid, den humoristiske pigeserie Alt om at være pige, den letlæste eventyr-serie Søstre på De Syv Have og havfrue-romancen Havets Tåre.

Foruden sine serier er Camilla Wandahl forfatter til ungdomsromanerne Som en tikken under huden og Ask Konge Taber, der også blev brugt ved Folkeskolens afgangsprøve i skriftlig dansk i hhv. 2014 og 2015 og den romantiske roman Et stykke af månen om 16årige Dina, der har albinisme samt romanen Forræderiske Hjerter, som hun har skrevet sammen med Sandra Schwartz.

Camilla har også skrevet en række selvstændige bøger for børn, herunder dagbogsromanen Til min bedste veninde i verden og den poetiske billedbog Troldegrene, som er blevet til i samarbejde med illustrator Anna Margrethe Kjærgaard.

Sideløbende med sit forfatterskab holder Camilla Wandahl foredrag om sine bøger på skoler og biblioteker rundt omkring i hele landet, hvor hun inspirerer børn og unge til at læse og skrive.

I 2012 var Veninder for altid 1 blandt de sidste tre finalister til Orlaprisen, og i 2015 var samme bog nomineret til Bogslugerprisen. I 2017 var Alt om at være pige 1 nomineret til Orlaprisen.

Camilla Wandahl er desuden aktiv blogger – hun blogger både her på siden, hvor hun giver skrivetips til forfattere og forfatterspirer og på sin gamle forfatterblog samt på Fabelmor.dk – en blog for kreative og selvstændige kvinder, der drømmer om at udleve deres passion uden at gå på kompromis med familielivet.

Camilla var i mange år aktiv i foreningen Håbefulde Unge Forfattere, og har undervist på et hav af skrivekurser i hele landet. Nu lever hun af at skrive bøger og noveller og holde foredrag.

Camilla bor sammen med sin kæreste Jonas, sine to sønner og hunden Balto. Hun holder af at gå lange ture, dyrke yoga, læse bøger, svømme og rejse – især til de nordiske lande, hvis bjergtagende og barske natur har givet inspiration til Havets Tåre, Den Iskolde Heks og Som en tikken under huden.

Camilla Wandahl er en aktiv forfatter, der hele tiden har nye bøger på vej. Du kan følge hende på Facebook og Instagram for de seneste nyheder.