cw-biografi
Foto: Agnete Schlichtkrull

Camilla Wandahl

I folkeskolen blev jeg smidt uden for døren fordi jeg talte for meget og fik for vilde idéer.

I dag lever jeg af at udvikle lige så vilde idéer til fiktion til børn og unge – og lærerne smider mig ikke længere uden for døren for at tale i timerne – de betaler mig for det!


Jeg skriver fiktion for børn og unge.

Med mere end 13 års professionel erfaring i at udvikle, strukturere, skrive og redigere bøger, bogserier, noveller og radiodrama fra idé til færdigt produkt, har jeg oparbejdet en bred viden om:

  • historiefortælling
  • konceptudvikling
  • børn og unge som målgruppe
  • energisk dialog
  • samt et trænet øje for den gode historie og en effektiv pen både som forfatter og responsgiver/konsulent.

I 2009 debuterede jeg med den anmelderroste ungdomsroman Hjerte i vente.

Siden har jeg bl.a. skrevet de populære serier Veninder for altid og Alt om at være pige, sørøverserien Søstre på De Syv Have og en række realistiske og overnaturlige ungdomsromaner, hvoraf Ask Konge Taber og Hjerte i vente stadig benyttes i undervisningen. Dertil kommer flere håndfulde letlæsningsbøger.

50+ bøger, et radiodrama og flere håndfulde ugebladsnoveller senere banker mit hjerte stadig for fiktionen og i særdeleshed for de børn og unge jeg formidler til.

Jeg besøger derfor ofte skoler og biblioteker, taler med de unge om bøgerne og skaber læselyst med levende og engagerende foredrag – blandt andet udklædt som Kaptajn Wandahl.

Følg mig på instagram @camillawandahl for aktuelle opdateringer om nye udgivelser og send mig gerne en mail, hvis du vil høre nærmere om foredrag eller samarbejde.