Anbefalinger af foredrag

Fremragende fortæller

“Camilla er en fremragende fortæller og havde børnene i sin hule hånd – trods skybrud og HAGL!”

Jannie Schjødt Kold, Åben Eng, 2015

aabeneng2015Foto: Jannie S. Kold

Fanger drenge såvel som piger

“Vi har haft besøg af Camilla Wandahl til vores 4. klasser – og det var en stor succes. Alle havde på forhånd læst 1. del af Søstre på de syv have.

Camilla fanger drenge såvel som piger, og tager udgangspunkt i både børnenes og bøgernes univers. Hun er en yderst levende fortæller og inddrager hele tiden børnene undervejs i oplægget, så det på intet tidspunkt bliver kedeligt.

Mange af børnene blev så inspirerede af hendes fortælling om at være forfatter, at de næsten ikke kunne vente med selv at komme i gang med at skrive. Og hendes bøger har været væk fra skolebibliotekets hylder lige siden…”

Line Mørck (lærer) og Helle Friis Mikkelsen (lærer og Master i Børnelitteratur), Egebjergskolen i Ballerup, 2013

Finn Due AP
Foto: Finn Due

Fangede børnene lynhurtigt

“Vi har netop haft et rigtig hyggeligt og interessant besøg af Camilla i vores lokale Skriveklub for børn og unge, og det var meget inspirerende – og ganske morsomt. Camilla fangede børnene lynhurtigt og holdt dem nysgerrige og ivrige under hele besøget. Hun forlod os med en sjov skriveøvelse, som har holdt os underholdt i to uger nu, fordi den har været springbræt for nye veje ind i en fortælling. Og autograferne var bestemt heller ikke dårlige. ;)”

Nina, Skriveklub, Ballerup

Inspirerende og sjovt

“Aldrig har jeg da mødt et menneske med flere historier i hovedet. Man kunne ligefrem se det boble derinde, når Camilla Wandahl fortalte om sin vej til at blive forfatter.

Det var så inspirerende og sjovt at høre – fra første løgn til den serie hun er ved at få udgivet, samtidig med en ungdomsbog – og nå, ja så fik vi også lige lov til at høre et par linjer fra hendes sidste nye påhit. Der er altid en historie på vej, når den ene sendes af sted køres en ny i stilling.

Hun fangede både børn og voksne, fik de generte piger til at snakke med, og gav samtidig gode råd om at hænge i og ikke give op første gang. Min datter på 8 år røg lige hjem på værelset med en notesbog og skrev…”

Kirstine Kjær, bibliotekar

Børnene spørger, hvornår Camilla kommer igen

“Vi havde Camilla til forfatterforedrag og oplæsning på biblioteket for noget tid siden. Det var et rigtig godt arrangement – hun er en dygtig oplægsholder og forstår virkelig at inddrage børnene på deres egne præmisser. Efter foredraget kan vi se at hendes bøger er utroligt populære på vores bibliotek og børnene spørger til, hvornår hun kommer igen. Et arrangement med Camilla Wandahl kan varmt anbefales.”

Johanne Elvers Madsen, bibliotekar, BIBLIOTEKET Rentemestervej

Hej Camilla

Vi synes, det har været sjovt at høre dit foredrag. Du var god til at fortælle personlige historier, og det er godt, fordi så har man tanker om, hvordan ideer til dine bøger er opstået. Det er også spændende at høre på, når det er lidt personligt.

Det er godt at høre om de forskellige bøger, du har skrevet, for så får man lyst til at læse nogle flere af dem.

Du er god til at bevæge dig, når du fortæller i stedet for at stå stille. Det giver god energi i foredraget.

Det var dejligt, at man havde mulighed for at stille mange spørgsmål, for så kan man få stillet sin nysgerrighed, og du svarede rimeligt ærligt. Det var også fedt, at man kunne få en præmie for et godt spørgsmål. Vi synes også, det var skønt, at du havde lyst til at se nærmere på Spøttrup.

Tak for foredraget og fortsæt endelig med dine gode skriverier.

Med venlig hilsen og på vegne af 5. årgang VSD

5.D, VSD Lem og Helene Fredsgaard Jespersen

Masser af læselyst

”På Tingbjerg Skole vandt vi et foredrag til mellemtrinnet med Camilla Wandahl. Det var helt forrygende!

Camilla havde alle 150 elever i sin hule hånd gennem hele foredraget og eleverne blev inddraget som aktører fra start til slut.

Eleverne var engagerede, nysgerrige og spørgelystne, fordi Camilla inviterede til det på en superfin, jordnær og energisk måde.

Alle elever gik fra foredraget med masser af læselyst og vi har stadig ikke fået armene ned.

Tusind tak for en fantastisk oplevelse!”

Leena Bækdal Jensen, PLC-koordinator, Tingbjerg Skole.

Skriveglæde

“Det var rigtig dejligt at have besøg af Camilla i min 7. klasse. Klassen mødte en meget engageret forfatter som med gode pædagogiske evner førte eleverne ind i novellens univers. Man fornemmede hendes skriveglæde, indfølingsevne og gode og umiddelbare evne til at kommunikere med eleverne. Besøget var arrangeret af vores bibliotek som en del af tilbuddene til skolens overbygning.”

Klasselærer, Tina Klemmesen og bibliotekar, Per Fredberg

20130611_110300
Foto: Bettina Lindskow

Det er ikke sidste gang, vi vil benytte Camilla

“Camilla fortalte meget levende om den lange vej fra de første skriverier til at få udgivet en roman på et forlag. De unge fik desuden viden om processen fra et forlag viser interesse for et manuskript til den endelig udgivelse. (…)

Alt i alt er den formiddag i selskab med Camilla Wandahl en oplevelse, som de unge vil huske og også vil kunne drage stor nytte af fremover. Det er ikke sidste gang, vi vil benytte Camilla som underviser på Brønderslev Forfatterskole.”

Inger Aarup-Kristensen, Koordinator for Brønderslev Forfatterskole

Eleverne gik direkte hjem og skrev bagefter

“Camilla var helt i øjenhøjde med vores elever. Alle var dybt opslugt af hendes fortællinger om vejen til forfattertilværelsen. Hendes råd til skriveprocessen var simple, brugbare og lige hvad vores elever havde brug for til selv at komme i videre. Jeg er sikker på, at flere af dem gik direkte hjem og skrev.”

Ina, Forfatterhulen, Næstved Gymnasium

Marianne Vergmann Hvalsø bib 2015
Foto: Marianne Vergmann

Fantastisk foredrag

“Camilla Wandahl kom til Hvalsø bibliotek og fik alle vores tilhørere med ud på en rejse blandt sørøvere, monstre og havfruer. Hun fortalte fængende til os under hele foredraget og var rigtigt god til at lade børnenes spørgsmål blive en del af foredraget. Børn og voksnes spørgsmål blev besvaret både en og to gange med en grundighed der fik børnene til at ville vide mere og stillede endnu flere spørgsmål.

Alle hendes bøger blev omtalt og enkelte dele læst op. Jeg har snakket med flere tilhørere siden arrangementet og de syntes det var et fantastisk foredrag og hendes bøger har været udlånt lige siden. Vi vil meget gerne lave et foredrag med Camilla igen.”

Marie Aagaard Rehfeld, Hvalsø Bibliotek

bogforum 15
Foto: Caroline Marie Tetzlaff

Især drengene stillede mange spørgsmål

“Camilla Wandahl fangede vores 8. og 9. klasser med et spændende og engageret foredrag.

Hun talte til og med eleverne i øjenhøjde og især drengene stillede mange spørgsmål til både romaner og det at være forfatter.

Camilla tog fusen på dem med oplæsninger af nogle lidt overraskende passager fra sine bøger – noget de ikke havde forventet af en forfatter, der har en del mellemtrinspigerbøger på bagen.

Vi kan kun anbefale Camilla til foredrag for både yngre og ældre elever!”

Christina Blomquist, lærer og PLC-medarbejder