En dag siger Mor og Far noget, som Erika bliver så ked af, at hun løber hjemmefra.

Men inde i skoven farer hun vild. Heldigvis finder Mor og Far hende igen.

Del

Info

Camilla Wandahl

Troldegrene

Pris: 199 kr.
Forlag: Facet
Type: Hardback
ISBN: 9788793456181
Udgivet: 1. september 2017
Sider: 40
Illustrator: Anna Magrethe Kjærgaard
Omslagsgrafiker: Anna Margrethe Kjærgaard

Download forside

Troldegrene

Forlaget Facet

En dag siger Mor og Far noget, som Erika bliver så ked af, at hun løber hjemmefra.

Men inde i skoven farer hun vild. Heldigvis finder Mor og Far hende igen, men selvom det ender med næsten at blive den bedste dag i verden, bliver alting alligevel anderledes fra nu af.

Troldegrene er en poetisk historie om at få at vide, at ens forældre skal skilles. Om at stikke af og nde hjem igen. Men allermest om kærlighed og familie.

Troldegrene opfordrer til dialogisk læsning

Troldegrene er både på billed- og tekstsiden poetisk. Den behandler den sårbare situation, hvor et barn får at vide, at forældrene skal skilles. Rodløsheden og angsten for at miste Far og Mor i skilsmissen beskrives via Erikas rejse gennem skoven og kunstneren Anna Margrethe Kjærgaards både sarte og til tider voldsomme streg.

Bogens emne og metaforer opfordrer til dialogisk læsning med forældre og pædagoger og lægger op til samtaler om både skilsmisse, ensomhed, kærlighed og familie.

Bogen anbefales til højtlæsning fra 5-8 år.

Troldegrene er blevet til i et vekselvirkende samarbejde mellem forfatter Camilla Wandahl og illustrator Anna Margrethe Kjærgaard.

Pressen skriver:

“En både poetisk og dramatisk billedbog om den vrede og desperation, man kan opleve, når man får at vide at éns forældre skal skilles (…) Den behandler Erikas følelser symbolsk i både tekst og billeder. Illustrationerne er ekspressive og viser de stærke følelser i både motiv-, billed- og farvevalg. Kan bruges som udgangspunkt til dialog om svære og voldsomme følelser i forbindelse med skilsmisse.”

– Lektør Johanne Elvers Madsen

“Det er altså overmåde skønt med en billedbog, hvor tekst og tegninger ikke er til at skille ad.”

Kamilla Löfström, Information 

“Troldegrene” er en bog, der absolut skal tales om. Den kan læses, når og hvis skilsmissen sidder med ved bordet i oplæserens eget hjem, men den kan også læses, så børn får indblik i, at børn med skilsmisseramte forældre ikke er efterladt i et kærlighedsløst tomrum.”

– Bodil Christensen, Bogbotten