Forfatterstatus 2018 – og hvilke bøger jeg har på vej i 2019

Camilla Wandahl Forfatterstatus 2018

Foto: Mike Reuter

I denne forfatterstatus vil jeg fortælle om, hvilke bøger jeg har fået udgivet i 2018 og hvilke bøger jeg regner med at få udgivet i 2019 samt hvad jeg arbejder på i 2019.

Jeg er godt klar over, at den er totalt forsinket, men jeg vælger at tænke bedre sent end aldrig. Derudover bliver den også lidt kortere, end min forfatterstatus plejer at være.

Det skyldes at mit efterår var sindssygt travlt pga. et radiodrama og noget tv-fiktion i udvikling og det blev efterfulgt af en periode med helt vildt meget (almindelig, heldigvis!) sygdom på hjemmefronten (os alle sammen på skift, suk).

Det har betydet, at jeg har prioriteret benhårdt: familie, helbred – og nødvendigt arbejde. Nødvendigt arbejde er foredrag og bøger, der er planlagt til udgivelse. Alt andet har jeg skubbet mere eller mindre til side – det vil sige især blog og anden SoMe (omend jeg da har opdateret lidt på Instagram og Facebook).

Men nu er vi ved at være ovenpå igen (kun et barn med øjenbetændelse), det er ved at være forår og alle bacillerne går forhåbentligt i vinterhi. Og så skal der skrives:-)

Men først en status over højdepunkter på arbejdsfronten i 2018

10 års jubilæum

Jeg havde 10 års forfatterjubilæum 6. januar 2019! Der var det 10 år siden at min debutroman Hjerte i vente udkom! Følelsesmæssigt var det en stor dag, der fik mig til at tænke meget over, hvordan mit forfatterskab har formet sig, og hvordan jeg håber, det vil forme sig fremadrettet. Jeg har planer om at skrive et andet indlæg, hvor jeg uddyber dette.

Romaner

Før og efter Selma (ungdomsroman/YA fra 14+)

Før og efter Selma

Før og efter Selma – omslag af Alette Bertelsen

Veninder for altid 8 – Melika (børnebog for 9-12årige ca.)

Veninder for altid 8. Melika. Omslag: Tove Krebs Lange og Sara Mille Jessen

Noveller

Sprækker i virkeligheden (novelleantologi for 13+ med Caroline Ørsum)

Noveller i undervisningen

Sprækker i virkeligheden – 8 gysernoveller itl udskolingen. Omslag: Brethdesign

Jeg finder dig (steampunk-novelle for 12+ i Krinoline og Kedsomhed)

Et lille spjæt af sommerfugle (novelle i Familie Journal)

Radiodrama

Lea og Nomis største drøm (podcast i Klassen-universet for DR Ultra/Munck sammen med Sandra Schwartz)

Nyt oplag/genudgivelser

Veninder for altid 1 – Ji (8. oplag!)

Veninder for altid 1

Veninder for altid 1 blev genoptrykt – omslag af Tove Krebs Lange og Sara Mille Jessen

Himmelflugt (science fiction-novelle for 13+ i Underjordisk Himmel – Niels Klim nominerede noveller)

Veninder for altid 1 (uddrag) i Læs, Læs, Læs 4. klasse af Trine May og Susanne Arne-Hansen

Artikler

3 tips til at skrive bøger til tweens i Forfatterkalender 2019 (Byens forlag)

Foredrag

Jeg har selvfølgelig også holdt foredrag på både skoler, biblioteker og bogmesser i år! Det gør jeg hvert eneste år, og jeg har stadig ledige tider i 2019.

I 2018 har jeg dog holdt lidt færre foredrag end jeg plejer, fordi jeg stadig ammede mit andet barn første halvdel af året og det gjorde det lidt sværere at komme rundt ifht. logistik og sådan.

Tv, radio osv

I september var jeg på et kursus i at skrive til TV ved Ina Bruhn. Det ændrede virkelig meget for mig!

Da jeg var 19 kom jeg i finalen i en kortfilmskonkurrence med manuskriptet TABU (om OCD). Jeg vandt en plads på et skrivekursus på Den Danske Filmskole sammen med 10 andre aspirerende manusforfattere.

Jeg ville faktisk enormt gerne søge ind på filmskolen efter gymnasiet, men det passede ikke med optag og ansøgning, da jeg gerne ville søge ind. Derfor søgte jeg ind på lærerseminariet. Så fik jeg antaget min første roman – og derefter endnu en roman – og så var jeg pludselig i gang med hele Veninder for altid-serien og drømmen om at skrive film gled lidt i baggrunden.

Men da jeg kom på Inas kursus, vendte drømmen tilbage med fuld styrke og nu med ny tiltro til, at jeg har noget at tilbyde TV branchen! Så jeg gik direkte hjem og bryggede videre på den drøm. Jeg vil rigtig gerne skrive manuskripter i genrene: børn, unge, familie, julekalender, romantik og drama.

Mit efterår gik derfor med – sammen med Sandra Schwartz – at skrive et radiodrama for DR Ultra/Munck og at udvikle på et tv koncept. Det er fagre nye verden for mig – og det er skønt! Men bagefter var det nu også dejligt at vende tilbage til bøgerne.

Men jeg håber, at fremtiden bringer mere film, tv og radio med sig! Det skal jo heller ingen hemmelighed være, at det er min store drøm at se mine bøger på det store (eller lille) lærred! Derfor har jeg også meldt mig ind i Danske Dramatikere, så jeg kan finde inspiration og støtte til manusskrivning.

Camilla Wandahl

Jeg har også fået taget nyt pressefotos. Dette foto er taget af Zafar Iqbal. Topfotoet er også nyt, det er taget af Mike Reuter:-)

2019 …

Nu er vi jo allerede et godt stykke inde i 2019, men derfor skal I da ikke snydes for lidt fremtids-spåning.

Venus Fluefanger – en ungdomsroman om køn og identitet, som jeg har skrevet sammen med Caroline Ørsum – er allerede udkommet på Høst & Søn. Det samme er Ebbe i SFO 1-4 (på Elysion) og snart udkommer Hundeklubben 1 og 2 på Høst & Søn.

Senere på året udkommer også fortsættelsen til Sprækker i virkeligheden på Forlaget Facet. Den kommer til at hedde Skygger i skumringen og består af otte gysernoveller skrevet sammen med Caroline Ørsum. Og sidst, men ikke mindst, udkommer min nye letlæste fantasyserie De sidste Vind-ulve 1-3 nok til efteråret på Alinea.

Som I nok kan høre, har jeg været meget i de letlæste universer det forløbne år. Jeg tror, at med en baby, der var hjemme med far på barsel første del af året, og bagefter startede op med korte dage i vuggestuen hen over sommeren, så havde jeg brug for kortere projekter som letlæsning og noveller for ligesom at kunne overskue det. Og så gik efteråret jo med at skrive/udvikle til radio og TV, hvilket var for omfattende til at jeg havde tid til at skrive romaner.

Men NU er lysten der igen til større romanprojekter. Projekter, hvor jeg følger en hovedkarakter over et længere forløb og leger med sprog og universopbygning.

Jeg sidder lige nu med et science fantasy-projekt, som jeg har arbejdet på on and off siden 2013 og virkelig har et håb om at blive færdig med første bind af i 2019. Det projekt er virkelig con amore og at blive færdig med første bog i den serie ville være en drøm, der gik i opfyldelse.

Jeg startede jo egentlig med at skrive episk fantasy, da jeg som 18årig skrev min første færdige roman (Sjælespiserne, hed den). Og jeg har egentlig altid haft lyst til at vende tilbage til fantasy/sci fi-verdenen. Jeg har selvfølgelig været på besøg der med både Havets Tåre og Søstre på De Syv Have.

Men nu er det altså tid til at prøve kræfter med en science fantasy, som jeg LÆNGE har drømt om at færdiggøre. Jeg håber sådan, at det lykkes, og at jeg snart kan dele mere om projektet med jer!

Derudover har jeg to realistiske ungdomsromaner (en romantisk og en mere alvorlig af slagsen) og en masse endnu hemmelige projekter, som jeg også går og arbejder på og glæder mig meget til at få tid til at fordybe mig i. Men dem kan jeg forhåbentligt fortælle mere om senere:-)

2019 har været kind ved mig indtil nu, og jeg håber, at det fortsætter. Jeg ønsker dig alt muligt flow og inspiration i det kommende år!

This Post Has 2 Comments
  1. Hej Camilla

    Dette er ikke en kommentar rettet til selve indlægget, men mere bare en tak, fordi jeg har fundet megen inspiration rundt omkring på din hjemmeside. Så tusind tak for det! Jeg har netop sendt min første novellesamling af sted til nogle forlag.

    Mvh. en navnesøster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.