Forfatterstatus 2019 – og tanker om 2020

Forfatterstatus

Så er endnu et år gået. I dag er min første arbejdsdag efter ferien, og derfor vil jeg skrive en kort status over året der er gået … og lidt om, hvad det nye år kommer til at byde på af udgivelser.

2019 var et meget produktivt udgivelsesår for mig. Næsten alle bøgerne skrev jeg dog enten i 2018 eller endnu tidligere (nogle af dem har været rigtig længe undervejs). Det blev til ikke mindre end 11 bøger fra min hånd i 2019 – to af dem skrevet i samarbejde med Caroline Ørsum.

Her kan du læse min forfatterstatus for 2018.

De bøger jeg fik udgivet i 2019 var:

Venus Fluefanger

Venus Fluefanger
Ungdomsroman, skrevet i samarbejde med Caroline Ørsum og udgivet på Høst & Søn. Omslag af Alette Bertelsen

Skygger i skumringen – 8 gys, der fucker med din hjerte
Skrevet i samarbejde med Caroline Ørsum og udgivet på Forlaget Facet. Omslag af Brethdesign.

Hundeklubben 1 – Rosa & Tot
Hundeklubben 2 – Anton og Santo
Udgivet på Høst & Søn og illustreret af Johan Unenge

De sidste vindulve

De sidste vindulve 1 – En mystisk gave
De sidste vindulve 2 – En falsk konge
De sidste vindulve 3 – Den svævende ø
Udgivet på Alinea og illustreret af Morten Solgaard

Ebbe i SFO 1 – Den lille fugl
Ebbe i SFO 2 – Elvere mod trolde
Ebbe i SFO 3 – Er du sej eller ej?
Ebbe i SFO 4 – Tør du sige lort? 
Udgivet på Forlaget Elysion og illustreret af Kim Dalsgaard

Foruden disse bøger og serier blev Søstre på De Syv Have 1 – Den Sorte Vinge genudgivet i Høst & Søns serie God Læsestart.

Det har været en dejligt oplevelse at se, hvordan hver enkelt titel er blevet modtaget. Især Venus Fluefanger har fået rigtig mange rosende ord med på vejen – jeg vil næsten gå så langt som til at sige, at det er min bedst anmeldte bog nogensinde.

Store ændringer

Der skete også en anden stor ting i år: Mit forlag, Høst & Søn, blev lukket. Høst & Søn var datterforlag til Gyldendal, og er derfor nu blevet integreret i Gyldendals børnebogslinje. Jeg var meget ked af i den forbindelse at måtte sige farvel til en meget dygtig redaktør, som jeg havde samarbejdet med længe. Heldigvis fulgte min anden redaktør med, men det var stadig en følelsesmæssig og turbulent tid.

Bøger på vej i 2020

i 2019 har jeg haft ét hovedfokus, og det har været at få min science fantasy-roman færdig. Det er en roman jeg har kæmpet med at skrive og omskrive siden 2013, og jeg er så stolt og glad over, at den er blevet antaget og efter planen udkommer til maj. Den er første del af en trilogi, og første halvdel af 2020 kommer til at gå med at skrive resten af trilogien (eller så meget, jeg nu kan nå).

Derudover udkommer Caroline Ørsum og jeg med endnu et fællesprojekt – nemlig den realistiske novellesamling Alt hvad der står i min magt. Også den overtog Gyldendal heldigvis, og den udkommer til februar.

Jeg ved godt, at jeg ikke skriver så meget herinde på bloggen mere. Hvis I gerne vil følge lidt med, have lidt skrivetips og updates på mit forfatterskab, så er jeg at finde på Camilla Wandahl – Forfatter (Facebook) og på Instagram som @camillawandahl_author

Godt nytår alle sammen!

Ps. Ja, billedet af mig er fra 2012 … men det havde lidt nytårsfarver;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.