10 tips til at blive forfatter

10 tips til at blive forfatter

Det kræver tålmodighed at skrive en roman færdig. Her kommer jeg med mine 10 bedste tips til at blive forfatter!

Skrivetip #1. Skriv i 20 minutters-moduler

Sæt dit ur på tyve minutter og skriv derudad. Lad dig ikke afbryde af, at du lige skal tjekke Facebook, sende en sms eller lave te. Bare skriv! Hold derefter en pause, og sæt dig så til tastaturet igen i 20 minutter.

Skrivetip #2. Skriv din tekst færdig.

Du kan ikke vurdere, om en novelle er god, hvis den ikke er færdig. Og når den er færdig, kan du ALTID gå tilbage og rette.

Skrivetip #3. Find en skrivegruppe

En skrivegruppe er guld værd til at holde dig til ilden, motivere og inspirere dig. Og ikke mindst god til responsgivning! Du kan søge efter en skrivegruppe på internettet eller dit lokale bibliotek.

Skrivetip #4. Skriv hellere lidt hver dag end meget én gang om måneden 

Hvis du skriver 10 eller 20 minutter hver dag, så vokser din novelle eller bog faktisk hurtigt, og du er hele tiden inde i dit projekt og skal ikke til at huske, hvor du er kommet til. Desuden kan de fleste bedre overskue at skrive 10 minutter om dagen end at skulle skrive et helt kapitel ”på mandag”.

Skrivetip #5. Læs mange bøger 

Du skal ikke være bange for at læse bøger i samme genre, som du selv skriver i. Selvom du selv er ved at skrive en historie om en varulv, kan du sagtens læse andre bøger om varulve og hente inspiration.

Skrivetip #6. Lad din hovedperson udvikle sig

Statiske personer er svære at identificere sig med (med mindre det da er pointen med bogen!), hvor i mod personer, der udvikler sig, minder os om, hvordan vi selv kan udvikle os. Det er spændende at læse om og følge.

Du kan læse mit indlæg om at skrive troværdige hovedpersoner her.

Skrivetip #7. Kast dig ud i nye genrer 

Selvom du indtil nu kun har skrevet fantasy, så prøv at skrive poesi! Eller gå fra roman til novelle.  Skriv en festsang eller en artikel. Det kan give dig ny skriveenergi.

Du kan evt. læse mine tips til at skrive ugebladsnoveller og pigebøger som inspiration.

Skrivetip #8. Læs bøger om skrivning 

Både bøger, der hylder den kreative frihed til bare at skrive derudad og bøger, hvor du lærer om plot og opbygning. Der findes en håndfuld gode, danske skrivebøger og endnu flere på engelsk. Det er nemt at søge efter dem på internettet. MIn yndlingsbog er The Writers Journey.

Skrivetip #9. Giv ikke op 

Selvom du får afslag på din første bog, så prøv at sende den videre. Og skriv en ny bog, mens du venter på svar. Så føles ventetiden ikke helt så lang, og du er helt sikkert også blevet bedre til at skrive siden første bog.

Hvis du netop skal indsende din bog til forlag nu, kan du læse min guide til at sende sin roman til forlag her.

Skrivetip #10. Skriv hurtigskrivning 

Sæt dit ur på 10 eller 20 minutter og skriv derudad. Lad ALT komme med. Du behøver ikke kunne bruge teksten til noget bagefter. Vent med at læse det du har skrevet i gennem – og vent med at redigere og rette! – til de tiden er gået.

Læs evt. mit indlæg om, hvorfor hurtigskrivning gør dig mere kreativ her.

Hvad er dit bedste tip til andre forfatter(spirer)?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.