cw-biografi
Foto: Agnete Schlichtkrull

Biografi

Camilla Wandahl (f. 1986) er uddannet folkeskolelærer og debuterede i 2009 med den anmelderroste ungdomsroman Hjerte i vente.

Hun har siden skrevet mere end tyve bøger for børn og unge, herunder den populære pige-serie Veninder for altid, den humoristiske pigeserie Alt om at være pige, den letlæste eventyr-serie Søstre på De Syv Have og havfrue-romancen Havets Tåre.

Foruden sine serier er Camilla Wandahl forfatter til ungdomsromanerne Som en tikken under huden og Ask Konge Taber, der også blev brugt ved Folkeskolens afgangsprøve i skriftlig dansk i hhv. 2014 og 2015 samt den romantiske roman Et stykke af månen om 16årige Dina, der har albinisme.

Sideløbende med sit forfatterskab holder Camilla Wandahl foredrag om sine bøger på skoler og biblioteker rundt omkring i hele landet, hvor hun også giver unge læsere gode råd om kreativitet, effektivitet og skrivning generelt.

I 2012 var Veninder for altid 1 blandt de sidste tre finalister til Orlaprisen, og i 2015 var samme bog nomineret til Bogslugerprisen.

Hun var i mange år aktiv i foreningen Håbefulde Unge Forfattere, og har undervist på et hav af skrivekurser i hele landet.

Privat bor Camilla sammen med sin kæreste Jonas, sønnen Arthur og hunden Balto i et gammelt 1700-tals hus i Albertslund. Hun holder af at gå lange ture, dyrke yoga, læse bøger, svømme og rejse – især til de nordiske lande, hvis bjergtagende og barske natur har givet inspiration til Havets Tåre, Den Iskolde Heks og Som en tikken under huden.

Camilla Wandahl er en aktiv forfatter, der hele tiden har nye bøger på vej.